top of page

Mentális egészség fejlesztése Autogén tréninggel

Kedves Olvasók,

A korábbiakban írtam néhány tippről, amik segíthetnek a mindennapokban a mentális egészség fejlesztésében. Ezeket az ötleteket egészítheti ki az Autogén tréning módszerének elsajátítása, amiről röviden írok most Nektek:


Az autogén tréning a relaxáció egyik leghatékonyabb, tudományosan is igazolt módszere. A test ellazításán keresztül befolyásolja a pszichés és lelki állapotunkat. A relaxáció során létrehozott állapot erősíti a test öngyógyító folyamatait. Ennek eredményeképpen javul életminőségünk és közérzetünk, pszichés energiák szabadulnak fel a stressz, konfliktusok megfelelő megoldásához, feldolgozásához.

Miért fontos, hogy erre képesek legyünk Pszichés kapacitásunk folyamatos regenerálást igényel, a feszültség „önmagától” csak csekély mértékben oldódik. A testi-lelki feszültségek oldását, a pszichés kapacitás regenerálását és növekedését segíti az autogén tréning. A módszer elsajátítása során fontos önismereti folyamat zajlik le, ami szintén hozzájárul saját magunk reakcióinak, érzelmeinek és gondolatainak megértéséhez.

A jelenlegi bizonytalansággal terhelt időszakban szeretném elérhetőbbé tenni ennek a módszernek az elsajátítását: az ebben a hónapban jelentkezők kedvezményesen,a honlapon feltüntetett árból alkalmanként 1000 Forint kedvezménnyel tanulhatják meg az Autogén tréninget.

Néhány visszajelzés a tréninget már elsajátítók tollából:

"Rendszeresen felébredtem éjszaka, és nehezen aludtam vissza. Jártak a gondolataim, nem tudtam kikapcsolni. Az autogén tréninget már az első alkalom után sikeresen tudtam alkalmazni éjszakai felébredés során. Azóta már ritkábban ébredek fel, kiegyensúlyozottabbnak érzem magam, de ha szükségem van rá, mindig van egy eszközöm, amit tudok használni stresszesebb időszakokban." - Anna, 36

"Munkám révén rengeteg inger ér minden nap, a folyamatos kapcsolattartás az ügyfelekkel az évek során megviselt. Sokat gondoltam a munkámra a szabadidőmben is, folyton gondolkodtam, mit kellene még megcsinálnom. Ezeket a körülményeket nem tudja megoldani, ha relaxálok minden nap, azonban én stressztűrési készségeim fejlődtek, jobban értem, mire van szükségem ahhoz, hogy végig tudjam csinálni a napot, esténként viszont fel is tudjak töltődni." -Csaba, 29

Minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolok!

Szép hetet kívánok!



14 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page