top of page

A boldogságról

Kedves Mindenki,

Ma egy egyszerű ábrát és néhány gondolatot hoztam Nektek a boldogságról:

- Észrevehetjük, hogy vannak olyan gyermekek, akik már kiskoruktól kezdve gyakrabban jókedvűek, vidámak, mint mások - akár testvérek között is eltérő lehet ennek mértéke. Ennek hátterében a genetika áll - van, aki hajlamosabb mosolygósabb, gondtalanabb lenni, mint mások. Személyiségünk és személyiségünk jegyei nehezen változnak, stabilak az évek előrehaladtával. Azért, hogy genetikai meghatározottság szerint, személyiségünknek megfelelően mennyire vagyunk boldogak, kevésbé vagyunk felelősek, és befolyásolni sem tudjuk jelentős mértékben.

Azonban mégis van rá lehetőség, hogy boldogabbak legyünk:

- A körülmények (kapcsolatok, életesemények, munkahely) talán meglepő módon kismértékben befolyásolják boldogságunkat belső tudatállapotainkhoz képest. A bennünket körülvevő világra van befolyásunk -kapcsolatainkat, életterünket, munkánkat mi választjuk meg, azonban számos olyan tényező lehet, amit nem, vagy csak csekély mértékben tudunk kontrollálni (munkatársaink viselkedése, az aznapi időjárás, vagy a forgalom). Természetesen sok mindent tehetünk a stressz csökkentése érdekében (elkerüljük a csúcsforgalmat, ha lehetőség van rá) a mindennapokban, ami a boldogságszintünket befolyásolhatja.

- A belső tudatállapotaink, érzéseink és látásmódunk, gondolataink jelentős mértékben befolyásolják, hogyan érezzük magunkat. A boldogság nem csupán egy érzés, hanem egyfajta mentalitás, állapot, melynek során felismerjük és elfogadjuk lehetőségeinket, és személyre szabjuk őket annak érdekében, hogy teljesebbnek érezzük magunkat.

A következő hetekben különböző gyakorlatokat fogok megosztani, amelyek ehhez tudnak hozzájárulni. Az első ilyen gyakorlat a hálaadás lesz: - kezdetben hetente egyszer gyűjtsünk össze olyan eseményeket, személyeket, dolgokat, amikért aktuálisan hálásak vagyunk.

Ez lehet egy: - lista - egy üzenet egy számunkra fontos személynek arról, miért vagyunk hálásak - beszélgetés valakivel, akivel ezeket szívesen megosztjuk - ehhez megfelelő applikáció használata - fényképek készítése és összegyűjtése ezekről az elemekről

A későbbiekben ennek gyakorisága változhat - van, aki mindennap szereti ezeket összegezni, más számára kéthetente, havonta is elegendő ennek megtétele.

Kellemes gyakorlást kívánok!



44 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page